Renee Meijerink

illustratie – vormgeving – regie en redactie in beeld

profiel

Ik ben een ‘beeldmens’, mijn omgeving beleef ik met name visueel. Van het overbrengen van informatie door middel van beeld heb ik mijn werk gemaakt. Tegenwoordig ben ik werkzaam op het snijvlak van communicatie, coördinatie, vormgeving, beeldregie en -redactie.

Het overzichtelijk maken van informatie in beeld is voor mij een logisch gebeuren. Bekijken, inventariseren, in kaart brengen, orde scheppen, beoordelen, indelen en samenstellen… daar ben ik in thuis. Vaardigheden die ik gebruik in mijn werk als vormgever en in coördinatie en regie in creatieve projecten.

verbeelden

De zeggingskracht van beeld is een interessant gebied dat veel te maken heeft met identiteit. Wat kun je vertellen door middel van wat je laat zien, over wie je bent of wie je wilt zijn. In een breder vlak gezien gaat het allemaal over communicatie.

Ik werk graag vanuit een duidelijke context, daarbinnen tot een nieuwe opvatting komend van ‘wat er al is’. Dat vind ik een uitdaging. Denk aan redigeren, herindelen of samenstellen. Met als doel de boodschap in de kern en congruent over kunnen brengen.

© 2019 Renee Meijerink

Thema door Anders Norén